Lesprogramma's
AlphaMini & Maatje

Lesprogramma's AlphaMini

AlphaMini is een schattig en geavanceerde Engelstalige lesrobot. AlphaMini kan bewegen, spreken, herkennen, reageren en luisteren. Hij is te bedienen via Spraak, Iconen, Scratch en Python. Het mooie is dat je objecten kunt bouwen in UKit en samen met AlphaMini kunt programmeren in UCode, waardoor je werkelijke situaties kunt nabootsen. Met UKit en AlphaMini heb je een interessante doorlopende leerlijn waarmee je van de middenbouw primair onderwijs tot MBO dezelfde robot kunt gebruiken. Er zijn goede bouw-voorbeelden uitgewerkt, daarnaast is het mogelijk om zelf te designen. Er zijn diverse lesprogramma’s uitgewerkt zoals:

  • Algemeen lesboek
  • Challenge Amsterdam
  • Gerichte VMBO- PIE, BWI en P&D opdrachten
  • Opdachten voor Primair Onderwijs

Maandelijks zijn er nieuwe opdrachten in de app. Scholen kunnen nieuwe opdrachten aandragen, dan worden deze uitgewerkt en in de app toegevoegd, alle app-gebruikers kunnen deze gebruiken.

Wil je meer informatie over AlphaMini, laat een bericht achter.

Lesprogramma's Maatje

Maatje is de zorgrobot. Maatje wordt veelal ingezet bij mensen met verstandelijke beperking, diabetici, adhd’ers, je komt hem tegen bij de fysiotherapie, psychologenpraktijken, tandartspraktijk, etcetera. Maatje brengt structuur waardoor mensen worden ondersteund in het dagelijks leven. Je kunt met Maatje een dialoog voeren, spelletjes doen, structuur in de dag brengen, samen bewegen en nog veel meer. Deze Nederlandstalige robot wordt ook ingezet in het voortgezet onderwijs. Maatje is uitstekend geschikt om voor VMBO Zorg & Welzijn een waardevolle bijdrage te leveren aan de lessen. In het lesprogramma zijn diverse praktijkgerichte opdrachten uitgewerkt met voorbeelden. Er is een klassenchallege Maatje in de Zorg.

Het mooie is dat er maandelijks nieuwe opdrachten in de app komen zodat er altijd nieuwe Maatje opdrachten zijn. Ook kunnen scholen/instanties welke Maatje hebben, nieuwe opdrachten aandragen, dan worden deze uitgewerkt en in de app gezet, zodat alle app-gebruikers er profijt van hebben.

Wil je meer informatie over Maatje, laat een bericht achter.

Uitgelicht

Wilt u meer weten over TechKicks?